Pește alb în sos Beurre Blanc

Propun să alegeți un pește alb care vă place mai mult și să-l pregătiți într-un sos classic beurre blanc. Este foarte simplu de pregătit și nu necesită multe ingrediente, în schimb veți obține ceva extrem de delicios. Inițial a fost gândit pentru a fi servit împreună cu știuca, apoi pentru orice tip de pește. Mai târziu acesta era servit și cu legume, ciuperci și pui. Totul se bazează pe unt, care permite reglarea densității. Dacă veți dori să surprindeți oaspeții cu ceva nou, iar timp pentru a găti nu aveți, această rețetă vă va salva. Pregătiți legume sau pește, iar sosul va fi gata în 10-15 minute, cu minim ingrediente, care sunt mereu la îndemână.

Ingrediente:

  • Pește alb – 4
  • Lămâie – 1
  • Vin alb – 300 g
  • Smântână dulce 20% – 30 g
  • Unt – 250 g

1 Peste alb in sos Beurre Blanc

Preîncălziți cuptorul la 180 grade și pregătiți peștele. Eu am Dorada, în interior am pus câteva felii de lămâie și un pic de șofran. Puteți condimenta peștele cum vă place și cum o faceți de obicei.

2 Peste alb in sos Beurre Blanc

Mie îmi place să adaug și mărar, îi dă o aromă deosebită peștelui.

3 Peste alb in sos Beurre Blanc

Adăugați sare și piper. Eu folosesc granule mari de sare, astfel arată mai delicios, iar peștele absoarbe cantitatea necesară.

4 Peste alb in sos Beurre Blanc

Puneți peștele la cuptor pentru 15-20 minute. Eu am așternut hârtie pentru copt pe tavă și apoi peștele.

5 Peste alb in sos Beurre Blanc

Acum cel mai interesant și la fel de simplu. Cantitatea de unt o veți regla de sine stătător, eu o indic aproximativ, e posibil să adăugați mai mult sau chiar mai puțin. Rezultatul final va depinde de decizia dvs. și cât de cremos va fi sosul. Puteți adăuga oricare condimente sau ceapă, după preferințele proprii. Cel mai important în această rețetă este aciditatea (vin, oțet, zeamă de lămâie), deoarece datorită acesteia untul nu va fi prea lichid. Cu alte cuvinte, aceasta va ajuta la omogenizarea sosului.

Deci, pregătiți zeama de lămâie (2 linguri). O puteți înlocui cu oțet de vin sau oricare altul (la fel două linguri).

6 Peste alb in sos Beurre Blanc

Turnați într-o cratiță zeama de lămâie, vinul alb sec (300 g, cel roșu nu se va potrivi) și smântâna dulce (20%, 30 g).

7 Peste alb in sos Beurre Blanc

Amestecați cu ajutorul unui tel și puneți la foc mediu.

8 Peste alb in sos Beurre Blanc

Amestecați în continuu, timp de 10-12 minute. Apoi, îndepărtați de pe aragaz. Adăugați untul (250 g, tăiat în 16 cubulețe). Adăugați câte un cubuleț și amestecați cu ajutorul unui tel până se va topi complet. Apoi, adăugați din nou un cubuleț și amestecați.

9 Peste alb in sos Beurre Blanc

După ce veți adăuga tot untul, amestecați bine din nou. Dacă nu aveți cratiță cu fundul gros, cel mai probabil că va fi nesesar să întoarceți uneori cratița la foc încet, pentru ca amestecul să fie suficient de cald ca să topească tot untul.

10 Peste alb in sos Beurre Blanc

Adăugați sare și piper după gust și oricare condimente vă plac. Apoi strecurați sosul.

11 Peste alb in sos Beurre Blanc

Pe măsure ce sosul se va răci, untul se va stabiliza și sosul va deveni mai dens. Acest lucru este destul de comod, deoarece puteți regla densitatea acestuia, în funcție de ce veți găti. Posibil să aveți nevoie de un sos foarte lichid sau de unul mai dens. Pentru a putea folosi sosul, va fi necesar să-l țineți pe o baie de aburi (apa să fie un pic mai călduță decât cea la temperatura camerei sau în apropiere de ceva cald (cuptor).

Când sosul se va răci complet, îl veți putea restabili doar adăugând orice lichid fierbinte (vin, bulion). Nu va fi posibil să-l încălziți în mod obișnuit.

12 Peste alb in sos Beurre Blanc

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!