Pui în marinadă rapidă cu garnitură delicioasă

O rețetă foarte simplă și plus la asta foarte rapidă, în stilul “garnitura și carnea pregătită într-un singur bol”. Tot ce trebuie să cunoașteți despre această rețetă este că veți avea o garnitură super delicioasă din rondele de cartofi crocanți cu coajă și dovleac dulce (morcov), un sos-marinadă simplu și carne de pui delicată. Și nu este vorba despre un alt pui simplu copt, dar o rețetă cu caracter, gust ușor dulce de muștar dijon și carne suculentă, care se ia ușor de pe os. Când veți pune garnitura pe farfurie, iar puiul deasupra și veți turna sosul, care rămâne după coacere. Toate aceste detalii o să vă rupă de la realitate.

Ingrediente:

  • Cartofi – 3
  • Dovleac – 150 g
  • Pui – 600 g
  • Ulei de măsline
  • Sare, piper
  • Muștar – 4 linguri
  • Semințe de muștar – 1 lingură
  • Ceapă – 1

Pui intr-o marinada rapida

Pregătiți garnitura. Eu am tăiat câțiva cartofi în rondele de un centimetru grosime (desigur, cei noi sunt ideali) și le-am lăsat coaja. Veți avea nevoie de atâția cartofi, încât să acoperi întreaga tavă (2-3).

Pui intr-o marinada rapida

Dacă aveți posibilitate, luați un soi de dovleac dulce, deoarece se potrivește perfect. Eu am 100 de grame tăiate cubulețe de un centimetru.

Pui intr-o marinada rapida

Puneți legumele într-o tavă de copt, adăugați sare, piper și ulei de măsline. Amestecați bine. Distribuiți legumele ca să acoperiți întreaga suprafață.

Pui intr-o marinada rapida

Acum pregătiți marinada. Este foarte simplă, dar îmi place mult, deoarece se obține o crustă deosebită. Datorită faptului că muștarul este foarte puternic și rapid transmite gustul său cărnii, aceasta se va pregăti într-un timp mai scurt. Tocați mărunt o ceapă.

Pui intr-o marinada rapida

Puneți într-un bol 4 linguri de muștar (eu am folosit dijon, este mai delicat și delicios) și o lingură de semințe de muștar. Acestea vor adăuga o oarecare textură și aromă în timpul coacerii. Tot aici adăugați ceapa.

Pui intr-o marinada rapida

Amestecați și adăugați 2 linguri de ulei de măsline.

Pui intr-o marinada rapida

Amestecați din nou și marinada e gata. Tăvăliți puiul în aceasta. Poate fi unul întreg sau oricare părți doriți. Eu am avut 5 șolduri. Nu sunt sigur dacă acest sos se va potrivi cu alt tip de carne sau pește, dar puteți încerca. Lăsați puiul pentru 20-30 de minute.

Apoi, așezați bucățile de pui pe legume.

Pui intr-o marinada rapida

Restul marinadei turnați-o deasupra. Coaceți la temperatura de 190 de grade, timp de 30-40 de minute (un pui întreg timp de 1,5 ore).

Pui intr-o marinada rapida

Serviți puiul împreună cu garnitura obținută. Va fi și mai delicios, dacă veți turna deasupra sucul obținut în timpul coacerii și desigur niște castraveciori marinați.

Pui intr-o marinada rapida

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!