Cornulețe

De ceva timp nu-mi pot potoli pofta de cornulețe și le coc într-una. Apoi, mi-am dat seama că această rețetă lipsește din lista celor pe care deja le-am prezentat. O rețetă genială, cu cele mai obișnuite ingrediente (nu sunt necesare nici ouă), se gătesc foarte ușor, dar câte emoții transmit și ce bine arată, încăt vrei să coci cât mai multe, pentru a fi servite cu ceai în timp ce vizionăm un film. Aceste minunății mici și aurii vor fi bine binevenite în orice situație, nu se tem de frig sau cald, important e să fie păstrate într-un container și timp de câteva zile vă vor bucura placerea gustului. Conform acestei rețete, veți obține niște cornulețe moi, fragede, care se vor topi în gură. Aceste cornulețe se potrivesc perfect cu o ceașcă de lapte de dimineață, ceai fierbinte sau cu o cafea bună la prânz.

Rețeta poate fi adaptată după preferințele fiecăruia, începând cu ce veți presura deasupra. Eu am folosit zahăr brun, însă cred că mulți se vor gândi la scorțișoară sau alte condimente, pentru a le face tipice sărbătorilor de iarnă. Cel mai important este totuși ce au în interior. Puteți să le umpleți cu orice vă doriți. Ale mele, de exemplu, sunt umplute cu pastă de arahide, iar deasupra am presărat nuci, și nici nu sunt foarte dulci. Multora le plac cu gem de vișine, caise sau citrice. Cum vi se pare ideea de a le umple cu gem de ananas și de a le presăra cu fulgi de cocos? O adevărată Pina Colada pentru cei care sunt la volan. Inventați și experimentați!

Ingrediente:

  • Unt 82,5% – 225 g
  • Cremă de brânză – 220 g
  • Zahăr – 30 g
  • Făină – 300 g
  • Sirop de arțar – 20g
  • Nuci

1 Cornulete

Puneți în bolul de mixer untul (225 g, la temperatura camerei) și crema de brânză (220 g). Crema de brânză la fel trebuie să fie la temperatura camerei, așa că scoateți din frigider untul și crema de brânză cu o oră mai devreme.

2 Cornulete

Amestecați bine cu mixerul, până compoziția se va omogeniza. Adăugați zahărul (30 g) și siropul de arțar (20 g).Cornulețele erau abia dulci, din acest motiv, puteți adăuga mai mult zahăr, 50-80 grame. Siropul de arțar poate fi omis, este doar pentru gust. Amestecați.

3 Cornulete

Adăugați făina (300 g).

4 Cornulete

Ar trebui să obțineți un aluat destul de tare, care, practic, nu se va lipi de mâini. Puteți modifica consistența cu făină.

5 Cornulete

Plasați aluatul pe folie de plastic.

6 Cornulete

Înfășurați-l și puneți-l la frigider pentru cel puțin 40-50 de minute, pentru a se răci și odihni.

7 Cornulete

Între timp, zdrobiți nucile (100 g) în bucăți de 2-3 mm. Eu am folosit nuci grecești.

8 Cornulete

Acum urmează umplutura. Am luat pastă de arahide (100 g) și am încălzit-o un pic, pentru a ca aceasta să devină mai elastică. O vom întinde pe aluat, de aceea folosiți consistența potrivită pentru această acțiune.

9 Cornulete

10 Cornulete

Scoateți aluatul de la frigider și împărțiți-l în 2-4 bucăți.

11 Cornulete

Modelați din fiecare bucată câte o bilă și presărați masa de lucru cu făină.

12 Cornulete

Întindeți aluatul, formând un disc, asemănător pizzei, cu o grosime de aproximativ 3 mm. Tăiați aluatul în 6-8 bucăți egale. Puneți pasta de arahide și adăugați nucile.

13 Cornulete

Rulați-le astfel încât să obțineți cornulețe.

14 Cornulete

Aranjați cornulețele pe un covoraș sau hârtie de copt, astfel încât codița să fie lipită în jos, aceasta nu va permite ca cornulețele să se desfacă în timpul coacerii. Ungeți-le cu ou cu ajutorul unei perii de silicon.

15 Cornulete

Presărați deasupra cu zahăr. Eu am folosit zahăr brun. Puneți-le la congelator pentru 15-20 minute.

16 Cornulete

Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 175 grade, regim sus-jos, până se vor rumeni frumos. Aproximativ 15-20 de minute.

17 Cornulete

Le puteți servi îndată. Păstrați-le într-un container.

18 Cornulete

Ar fi interesant să facem experimente cu umplutura.

19 Cornulete

Sfaturi

  • Ingrediente

O să întrebați în privința cremei de brânză și eu v-aș recomanda mărcile Hochland și Almette. Dacă decideți să folosiți altele, produsul dvs. trebuie să arate la fel ca și cele propuse de mine. Nicidecum brânză de vaci, ricotta etc.

  • Umplutura

Puteți folosi oricare vă place/doriți. Gemuri, paste, orice poate fi uns, însă nu prea lichid. Nucile la fel sunt un ingredient opțional. Le puteți înlocui cu oricare altele sau în general le puteți omite. Vă pot recomanda să le înlocuiți cu coajă de citrice, semințe de vanilie, fulgi de cocos și condimente.

  • Zahărul brun

Eu am presărat deasupra cu zahăr, pentru a fi mai dulci și pentru a arăta vizual bine, însă puteți folosi oricare condiment vă place.

  • Mărimea

Eu am format niște discuri cu diametrul de 30 cm. Dacă veți întinde aluatul mai mult (posibil întreaga bucată), veți obține cornulețe mai mari și va fi necesar mai mult timp pentru coacere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!