Plăcintă cu Morcov și Caramel

Multora le plac produsele de patiserie cu morcov. Brioșe, muffin, torturi, chiar și gogoși, pentru a obține o textură netedă, dar în același timp să-și păstreze elasticitatea pandispanului. Iar culoarea unei asemenea prăjituri este extraordinară. Portocaliul aprins a crustei mereu ademenește. În caz că torturile și brioșele vă par dificil și migălos de pregătit, atunci apare o alternativă – plăcinta. Aluatul este gata în 15 minute. Răsturnăm în oricare formă și așteptăm. Când plăcinta este gata, rămâne să întindem un strat de cremă deasupra. Printre altele, vom pregăti aluatul într-un mod neobișnuit. Avem caramel, în care vom fierbe morcovul. Această etapă îl va face încă mai moale și imperceptibil în aluat, iar aroma de caramel va reda o trăsătură mai neobișnuită. Să nu uităm și de condimente, pe care le adăugăm constant și în cantitățile dorite.

În această plăcintă cu morcov o să vă placă totul! Să începem cu crema, o să vă relatez despre variantele posibile a aditivilor ce pot fi adăugați în aluat, care se vor potrivi cel mai bine. Faptul că vom fierbe morcovul în caramel, este de asemenea excelent, ne va permite să alegem aroma individual și gradul de moliciune a morcovului. Îl puteți coace în oricare formă doriți. Doriți în formă de inimă, ovală, silicon, metal etc. Aluatul este sfărâmicios și suculent, cum și ar trebui să fie o plăcintă adevărată. Pe stratul superior vom adăuga cremă și vom decora cu fâșii de morcov. Impresionant, rapid, iar cel mai important, delicios, se păstrează bine în frigider.

ingrediente:

 • Zahăr – 180 g
 • Unt 82,5% – 130 g
 • Morcov – 150 g
 • Scorțișoară – 1 linguriță
 • Ghimbir (pulbere) – 1 linguriță
 • Ouă – 2
 • Gălbenuș – 1
 • Făină – 165 g
 • Praf de copt – 8 g
 • Lapte 2-3% – 75 g

1 Placinta cu morcov si caramela

Pregătiți în bolul de mixer zahărul (90 g) și ouăle (2 și gălbenușul). Porniți viteza maximă și lăsați să se amestece timp de 10-15 minute, între timp ne vom ocupa de celelalte ingrediente.

2 Placinta cu morcov si caramela

Pregătiți morcovul: curățați-l, cântăriți 150 grame și treceți-l printr-o răzătoare.

3 Placinta cu morcov si caramela

Îmbinați zahărul (90 g) și apa (20 g) într-o oală. Puneți la foc mediu.

4 Placinta cu morcov si caramela

Toate ingredientele uscate puneți-le într-un bol și amestecați-le bine (făina – 165 g, scorțișoara – 1 linguriță, ghimbirul – 1 linguriță, praful de copt – 8 g).

5 Placinta cu morcov si caramela

Atunci când siropul din oală va căpăta culoarea caramelului, luați-l de pe aragaz și adăugați unt (la temperatura camerei, 130 g).

6 Placinta cu morcov si caramela

Amestecați bine caramelul, pentru a se omogeniza.

7 Placinta cu morcov si caramela

Adăugați morcovul răzuit în caramel și lăsați să fiarbă timp de 5 minute la foc mediu, pentru ca masa să nu dea în clocot.

8 Placinta cu morcov si caramela

Morcovul va deveni moale, iar caramelul trebuie să fie de culoare aprinsă și totalmente transparent. Acesta ne vorbește despre faptul că procesul decurge corect și cristalizarea zahărului nu a început.

9 Placinta cu morcov si caramela

Între timp, compoziția din ouă trebuie să devină albă și spumoasă, și să se fi mărit de 3-4 ori în volum.

10 Placinta cu morcov si caramela

Adăugați ingredientele uscate, amestecate anterior. Amestecați totul cu ajutorul unei spatule.

11 Placinta cu morcov si caramela

Apoi adăugați laptele (75 g) și amestecați în continuare.

12 Placinta cu morcov si caramela

Alatul va rămâne neted, spumos și omogen.

13 Placinta cu morcov si caramela

Adăugați caramelul și morcovul.

14 Placinta cu morcov si caramela

Amestecați din nou cu ajutorul unei spatule.

15 Placinta cu morcov si caramela

Răsturnați aluatul într-o formă. Diametrul formei pe care o folosesc eu este de 16×6 cm.

16 Placinta cu morcov si caramela

Coaceți în cuptorul încins la 150 grade, regim sus-jos, 40-60 minute.

17 Placinta cu morcov si caramela

Lăsați plăcinta să se răcească un pic direct în formă și scoateți-o.

18 Placinta cu morcov si caramela

Puteți decora plăcinta cu topping din smântână dulce (33%) și zahăr pudră, și feliile de morcov fierte în caramel.

19 Placinta cu morcov si caramela

Personal l-am decorat astfel:

20 Placinta cu morcov si caramela

Este ceva incredibil!

21 Placinta cu morcov si caramela

Sfaturi pentru gospodine

Să ne ocupăm de câteva momente:

 • Morcovul.

Parametrii ce țin de gust și soi îi alegeți de sine stătător. Important este doar să scurgeți sucul, în caz că se va forma în timp ce-l răzuiți. Prin urmare, asigurați-vă că aveți cantitatea necesară de morcov (150 g). În principiu, îl puteți înlocui cu mere sau pere, dar textura nu va fi la fel de perfectă.

 • Caramel.

Străduiți-vă să folosiți o oală de calitate, cu fundul și pereții groși. Ar fi de dorit să o puneți pe un ochi cu diametru mic. Feriți-vă de cristalizarea zahărului, din acest motiv, nu amestecați apa cu zahăr, lăsați masa de sine stătător să ajungă la punctul de fierbere și schimbare a culorii. Culoarea caramelului joacă rolul de bază în gustul final. Puteți folosi si zahăr brun, însă în cazul acestuia, va fi mai dificil de urmărit procesul de pregătire.

 • Condimente.

Aici aveți frâu liber. Folosiți ce doriți și în diverse combinații. Spre exemplu: scorțișoară, ghimbir, nucșoară etc., desigur toate acestea sub formă de pulbere. Desigur le puteți exclude.

 • Topping.

Toppingul l-am făcut din 100 grame de smântână dulce și 30 grame de zahăr pudră. Deasupra felii de morcov răsucite, pe care le-am fiert în sirop timp de 10 minute, la foc mic. Morcovul devine elastic, dulce și lipicios. În principiu, puteți să nu adăugați nimic sau doar un sos de caramel.

 • Variații.

Puteți folosi oricare formă, deoarece este o plăcintă. Dar cu siguranță acest aluat nu s-ar potrivi pentru torturi sau brioșe.

 • Păstrare.

Fără crema deasupra, în folie de plastic și la frigider, plăcinta va putea sta timp de 5 zile. Puteți să o congelați pentru câteva săptămâni.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!