Risotto cu Ciuperci

Tot de ce avem nevoie pentru a pregăti un risotto bun este tehnologia corectă de preparare și orezul potrivit. Cel mai bun orez pentru risotto este carnaroli sau vialone nano. Puteți folosi și arborio, dar pentru prima dată aș prefera să folosesc cele mai bune ingrediente, pentru a înțelege ce fel de mâncare se va obține din ,,surse primare”. Mai târziu deja veți putea experimenta, face concluzii și compara.

Ingrediente:

  • Supă – 1,5 l
  • Ciuperci – 500 g
  • Vin alb – 300 ml
  • Orez – 400 g
  • Ceapă – 1
  • Usturoi
  • Parmezan
  • Unt 82,5%
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper

1 Risotto cu ciuperci

Tăiați ciupercile (500 g, orice tip), faceți câteva bucăți mari (pentru decor), topiți untul și prăjiți timp de 5-10 minute. Nu le lăsați pe mult timp, pentru că se vor mai găti împreună cu orezul. Dacă faceți risotto cu alte legume, procedați la fel, să fie semi-pregătite.

2 Risotto cu ciuperci

3 Risotto cu ciuperci

4 Risotto cu ciuperci

5 Risotto cu ciuperci

Într-o tigaie topiți untul și adăugați uleiul de măsline. Căliți ceapa tocată foarte mărunt și usturoiul până se vor înmuia. Adăugați orezul (400 g) și continuați să prăjiți, amestecând în continuu, timp de 3 minute. Adăugați vinul (300 ml) și lăsați până se evaporă – 5-6 minute. Reduceți flacăra și adăugați supa.

6 Risotto cu ciuperci

7 Risotto cu ciuperci

8 Risotto cu ciuperci

9 Risotto cu ciuperci

În caz că supa s-a terminat, dar orezul încă nu este gata, folosiți apă fiartă. Trebuie să obținem un orez ușor crud în interior, dar uscat la exterior. Italienii numesc aceasta val, adică atunci când treceți cu spatula pe tigaie și lăsați un traseu uscat, iar orezul formează valuri. Înainte cu 5 minute de fi gata, adăugați ciupercile, verdeața, două cuburi mari de unt și parmezan ras. Amestecați bine și așezați pe farfurii.

10 Risotto cu ciuperci

11 Risotto cu ciuperci

12 Risotto cu ciuperci

13 Risotto cu ciuperci

 

Risotto are o textura cremoasă, parmezanul și untul au roluri de bază. În general, risotto este foarte flexibil (ceva asemănător cu pasta). Adică, puteți folosi mii de aditivi. Poate fi cu creveți, sparanghel, dovleac. El poate fi ușor colorat, dacă adăugați șofran, cerneală de caracatiță sau oricare alt ingredient colorant. Odată ce ați învățat rețeta de bază, puteți experimenta și găsi noi gusturi și combinații.

14 Risotto cu ciuperci

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Diamant roz Fiecare femeie este irepetabila si minunata. Alatura-te clubului ModaDama pentru a-ti pune in evidenta calitatile si pentru a afla cat mai multe lucruri interesante. Frumusetea conduce lumea. Doar cele mai bune sfaturi din moda, frumusete, ultimele tendinte in materie de arta a seductiei, pentru a te ajuta sa devii si mai atragatoare. ModaDama este pentru femeile puternice, increzute in sine, insa in acelasi timp delicate si firave!
Abonare la blog

Vei fi o femeie mai puternica, frumosa si stilata. Aboneazate acum!